Digitalna Narodna biblioteka Srbije

Digitalna Narodna biblioteka Srbije

Narodna biblioteka Srbije, Digitalna Narodna biblioteka Srbije, 2007
<http://digital.nbs.bg.ac.yu/scr/index.php> (30. X 2007).

Na prezentaciji Narodne biblioteke Srbije nalazi se i Digitalna biblioteka u kojoj je prezentovana digitalizovana građa iz kolekcija biblioteke. Digitalne kolekcije razvrstane su u nekoliko odeljaka: Ćirilski rukopisi, Stara i retka knjiga, Knjige, Novine i časopisi, Kartografska građa, Gravire i likovni materijal, Fotodokumenta, Plakati i dokumentacioni materijal, Muzikalije i fotodokumenti, Katalozi i bibliografije i Razno. Osim toga, materijal je moguće pretraživati i preko mašine za pretraživanje. U sekciji Novine i časopisi nalaze se i digitalne kopije svih brojeva dnevnog lista Politika od prvog broja od 12. jan. 1904, pa do poslednjeg predratnog, od 6. jan. 1941. godine. Usled još uvek veoma malog broja kvalitetno prezentovanih digitalnih kolekcija u srpskom sajber prostoru, digitalne zbirke Narodne biblioteke Srbije obavezno bi trebalo posetiti.

Slobodan Mandić, 30. septembar 2007.

Originalno objavljeno u Godišnjaku za društvenu istoriju 1-3, 2006, str. 136-137.

Slobodan Mandić ”Prikazi sajtova (Web adrеsar)”, u: Godišnjak za društvеnu istoriju 1–3, 2006, Bеograd, 2007, str. 129-138.

Was this helpful?

33 / 7

Leave a Reply 3

Your email address will not be published. Required fields are marked *


MARJAN KASABASIC

MARJAN KASABASIC

postovani potrebna su mi digitalizovana izdanja lista nin.uslovi za dobijanje

admin

admin

Poštovani, na sajtu NIN-a je dostupan pristup registrovanim pretplatincima za brojeve od 14. avgusta 2003. godine. Za ostale informacije najbolje da ih kontaktirate preko email adrese (redakcija_nin@ringier.rs). Srdačan pozdrav

Marija Andonov

Marija Andonov

Postovani..molila bih Vas za bilo kakvu informaciju o tekstu “Dve sestre” Ljubise Jocica.Imam odlomak iz 1946.Novi Dani
Hvala